APARITII

Media

Care este impactul în organizații al retenției talentelor?

Articol publicat in ttonline.ro / DECEMBRIE 2017

Acum, mai mult ca niciodată ne îndreptăm atenția, energia și chiar o bună parte din bugete spre a reține talentele în organizațiile pe care le coordonăm. De ce? Lipsa specialiștilor ne determină să regândim procesele, strategiile și chiar volumul producției. Sunt companii care nu pot livra cererile clienților din cauza lipsei de specialiști, sunt firme care își reduc activitatea și nu pun mare accent pe dezvoltare din cauza lipsei capitalului uman… astfel, ne concentrăm asupra impactului retenției în organizații.

Atragem talente, dar cum le reţinem?

Articol publicat in ttonline.ro / IULIE 2015

Da, cunoaştem o uşoară creştere economică, da, piaţa muncii s-a dezmorţit şi, da, atragerea talentelor ne ţine agenda ocupată. Strategiile de atragere a talentelor capătă noi dimensiuni, abordarea şi procesul orientat către candidaţi, bugetele către employer branding şi către relaţia cu universităţile pentru talent management pool sunt discuţii serioase - şi în cadrul companiilor mari sunt specialişti care se ocupă strict de aceste aspecte.

Angajatorii caută și nu găsesc lucrători talentați. Care e soluția?

Articol publicat in EVZ.ro / OCTOMBRIE 2014

La nivelul Uniunii sunt 4 milioane de locuri de muncă neocupate, în condițiile în care rata șomajului este de peste 10%. Piața muncii e dominată de un paradox. Pe de o parte, sunt foarte multe posturi neocupate și pentru care angajatorii nu găsesc forță de muncă, iar pe de alta, sunt foarte mulți șomeri.