APARITII

Media

De pe băncile școlii, direct la serviciu.

Articol publicat in Stirile TVR

Speriați de pandemia de coronavirus și de efectele pe care le-a avut în piața muncii, tot mai mulți tineri, unii care abia au terminat liceul, au început să își caute un loc de muncă. Pe platformele de recrutare, tinerii aplică pentru orice job, de teamă să mai stea pe banii părinților. Vor experiență de lucru și să fie luați în calcul de angajatori.

Piața muncii, așa cum o știam, a dispărut într-o noapte. Cum va arăta noua lume a recrutării?

Articol publicat in https://angajatorulmeu.ro/

Dacă ar fi să caut cuvintele-cheie pentru această perioadă, care ne-a scos din zona de confort pe toți, mi-ar trebui mai multe decât dicționarul atât de cuprinzător al limbii române poate exprima, dar mă voi rezuma la #rol #dușrece #mâinilegate #flexibilitate #echilibru #inteligențăemoțională #criză #oameni #capitaluman #optimism #speranță #putere.

Ce se întâmplă acum în piaţa muncii? Ce măsuri luăm?

Articol publicat in ttonline.ro / MARTIE 2017

Iată că am ajuns acolo unde avem locuri de muncă vacante, avem poziții deschise, companiile multinaționale câștigă business și proiecte în România în defavoarea colegilor lor – filiale din alte țări și ne lovim puternic de impactul lipsei cronice al forței de muncă, al specialiștilor, al candidaților cu abilitățiile și competențele de care avem nevoie.

Piaţa muncii în domeniul tehnic.Ce vom cauta în 2016?

Articol publicat in ttonline.ro / DECEMBRIE 2015

Tragem o linie pe anul 2015 și ne uităm ce s-a căutat pe piața muncii în domeniul tehnic. Privim cu încredere spre 2016 și sintetizăm tendințele și nevoile de specialiști din domeniul tehnic. Fără doar și poate, 2015 este anul în care s-au pus bazele unor proiecte și ale unor start-up-uri ce vor avea un impact benefic asupra populației active și asupra nivelului de încadrare a specialiștilor. Fără dubii, este anul în care, poate mai mult ca niciodată, am fost atenți la potențialul pe care candidații finaliști îl au, ba mai mult, am realizat, pentru fiecare în parte, zonele care pot fi îmbunătățite astfel încât, noi ca angajatori, să beneficiem la maximum de potențialul și know-how-ul angajaților noștri.