APARITII

Media

La 18 ani neîmpliniți, Șerban m-a căutat pentru un job. Știa engleză și să meargă pe bicicletă, iar motivația lui m-a cucerit

Articol publicat in https://republica.ro/

A rămas linia fixa a telefonului redirecționat spre telefonul meu mobil de când am început să lucram de acasă. Joi seara, primesc un telefon. O voce foarte tânără, cu limbaj specific generației digitale. Foarte respectuos, își cere scuze de ora târzie (era trecut de ora 22.00) și îmi spune că nu se așteptă să îi răspundă cineva. După câteva cuvinte, îmi spune că nu are încă 18 ani, îi împlinește în octombrie, dar își caută un job. Am stabilit cu el o întâlnire.

Tripartida: compania de recrutare – compania angajatoare și CANDIDAT

Articol publicat in angajatorulmeu.ro / FEBRUARIE 2016

Iată că și piaţa românească din domeniul selecţiei și recrutării capătă, încet-încet, maturitate. Începem, mai mult datorită mediilor socio-economice dinamice, să colaborăm din ce în ce mai des cu agenţiile de resurse umane – o tendinţă des întâlnită pe pieţele occidentale. Lucrez în resurse umane de 14 ani și cu / în agenţiile de resurse umane / recrutare din 2003. Dacă aș face o scurtă retrospectivă, mă uit cum, treptat, agenţiile de recrutare au devenit parteneri strategici în dezvoltarea unor companii multinaţionale, vizualizez (chiar din experienţa personală) start-up-uri în sistemul try & hire, unde agentul de muncă temporară și-a făcut simţită bine prezenţa.